Δευτέρα 20 Μαρτίου 2017

Χειμερινή εκδρομή της 4ης Ομάδας στη Θεσσαλονίκη

Άλλη μια εκδρομή για την ομάδα μας στην υπέροχη Θεσσαλονίκη. Ξεκινώντας από τα Βριλήσσια στις 4 Ιανουαρίου η Ομάδα μας αναχώρησε το βράδυ με το τρένο για τον προορισμό της. Για πολλούς από τους προσκόπους ήταν η πρώτη εμπειρία τους με τρένο και δεν μπορούσαν να κρύψουν τον ενθουσιασμό τους.
Η Άφιξη στη Θεσσαλονίκη συνοδεύτηκε από περισσότερο κρύο από την Αθήνα αλλά με ανυπομονησία για τις επόμενες τρεις ημέρες. Φιλοξενηθήκαμε στην λέσχη του 9ου Συστήματος Ναυτοπροσκόπων Καλαμαριάς , στην υπέροχη Νέα Κρήνη. Το πρωινό της πρώτης ημέρας παίξαμε στο κέντρο της πόλης και είδαμε πολλά από τα μνημεία που έχει. Τον Λευκό Πύργο, την Καμάρα, τον πύργο του ΟΤΕ, αλλά και παλιές αγορές της πόλης.
Την επόμενη ημέρα παραστήκαμε στην εκδήλωση της Περιφερειακής Εφορίας Θεσσαλονίκης στον Ναύσταθμο της Καλαμαριάς, όπου παρακολουθήσαμε τον καθαγιασμό των υδάτων με συμμετοχή ναυτοπροσκοπικών λέμβων. Το ίδιο βράδυ στην Νέα Παραλία Θεσσαλονίκης συναντήσαμε την πολλή χαμηλή θερμοκρασία των -5 βαθμών. Αλλά αυτό δεν μας πτόησε για να παίξουμε τα παιχνίδια μας και να χαρούμε.
Τελευταία ημέρα βαθμοφόροι της Ομάδας Προσκόπων που μας φιλοξενούσε μας παρουσίασαν τις ναυτοπροσκοπικές λέμβους και παρόλο που δεν καταφέραμε να μπούμε στο νερό και να κάνουμε πλεύση μάθαμε πολλά νέα πράγματα τόσο για τις λέμβους όσο και για την Ναυσιπλοία.
Το τελευταίο μέρος του ταξιδιού συνοδεύτηκε από τη ν μεγαλύτερη ταλαιπωρία , καθώς το ταξίδι μας από την Θεσσαλονίκη για την Αθήνα διήρκησε σχεδόν 12 ώρες.
Αυτό που έμεινε είναι οι όμορφες στιγμές που περάσαμε , το κλίμα και φυσικά το Προσκοπικό μας κυνήγι.




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το 4º Σύστημα Προσκόπων Βριλησσίων δε φέρει ευθύνη για τις αναρτήσεις τρίτων. Σε περίπτωση που κάποιο σχόλιο θεωρηθεί προσβλητικό ή μη-κόσμιο θα διαγράφεται από τους διαχειριστές της ιστοσελίδας.