Κυριακή 22 Ιανουαρίου 2017

Χειμερινή εκδρομή των Ανιχνευτών μας σε Τρίκαλα - Μετέωρα.




Φέτος, η  Κοινότητά μας πραγματοποίησε τη Χειμερινή της δράση στον Νομό Τρικάλων. 

Πρώτος σταθμός μας, η Καλαμπάκα όπου φιλοξενηθήκαμε στην εστία του Τοπικού Τμήματος Οδηγών. Επισκεφθήκαμε το Μουσείο Φυσικής Ιστορίας και Μανιταριού, όπου είχαμε την ευκαιρία να δούμε σπάνια είδη θηλαστικών και πτηνών, αλλά και να μας κεράσουν νόστιμο γλυκό του κουταλιού κανθαρίσκου και μανιτάρια τουρσί. Επιπλέον, επισκεφθήκαμε την βιβλιοθήκη της πόλης, που αποτελεί κληροδότημα και είναι ένα πρόσφατα ανακαινισμένο κτίριο με όλες τις νέες τεχνολογίες που μπορεί να έχει.   

    Έπειτα, οι Ανιχνευτές περπάτησαν υπό τη σκιά των εντυπωσιακών βράχων των Μετεώρων, ακολουθώντας το μονοπάτι και περνώντας μεταξύ άλλων από τις Ι.Μ. Ρουσσάνου, Αγίας Τριάδας και Μεταμορφώσεως. 

    Τελευταίος σταθμός τα Τρίκαλα, όπου φιλοξενηθήκαμε στην εστία του 3ου Συστήματος Προσκόπων. Εκεί βρήκαμε και μιλήσαμε με τους υπεύθυνους της δημοτικής εταιρίας e Trikala Α.Ε., και μάθαμε για το έργο της στην πόλη, σχετικά με μια σειρά καινοτόμων εφαρμογών πληροφορικής και τηλεπικοινωνιών.Κλείνοντας τη δράση μας, δεν θα μπορούσε να υπάρχει καλύτερος τρόπος από μια βόλτα στον Μύλο των Ξωτικών, το μοναδικό Χριστουγεννιάτικο θεματικό πάρκο της Ελλάδας.




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το 4º Σύστημα Προσκόπων Βριλησσίων δε φέρει ευθύνη για τις αναρτήσεις τρίτων. Σε περίπτωση που κάποιο σχόλιο θεωρηθεί προσβλητικό ή μη-κόσμιο θα διαγράφεται από τους διαχειριστές της ιστοσελίδας.